THYROID WORKSHOP/ SYMPOSIUM 2019

Idea Clinics ( institute of diabetes endocrinology and adiposity) is a chain of endocrinology clinics formed by endocrinologists. Idea Clinics has single database with over 60000 patients. Idea clinics is a professional organisation actively involved in research and educational activities. With over 10 centres and over 15 endocrinologists ideaclinics imbibes patient friendly technology driven home and telecare services, Idea Clinics is largest group of endocrinologists across India

July 14, 2019 in MARIGOLD HOTEL, BEGUMPET
International Faculty

Our Speakers are Globally acclaimed Clinical Doctors

Thyroid Nodule Workshop

Get insights on Thyroid nodule from renowned endocrinologists

Networking Opportunties

Get a chance to network with leaders in the industry

Keynote Speakers
We are bringing the finest industry experts to speak
Dr. N Sudhakar Rao
MBBS, MD, DM (Endocrinology) - President, Idea Clinics
Dr. Rakesh Kumar Sahay
MD, DM (Endocrinology), FACE, FICP - Vice President Idea Clinics
Prof. Paul MJ
MS, DNB, FRCS(Glasg)
Dr. Panja Srinivas
MD Endocrinology - USA
Dr Siddhartha Chakravarthy
MBBS, MS, MCh (CMC Vellore) - Endocrine Surgeon
Dr. Vrinda agrawal
MBBS., MD, DM (Endocrinology - USA)
1 Day - 2 Events - Speakers from Across the Globe

THYROID SYMPOSIUM

Alarming! Nearly every third Indian suffers from a thyroid disorder – Are you up to date with its management? Sub-clinical hypothyroidism is the most widespread thyroid dysfunction in India – Are you comfortable in managing them during pregnancy?

In India the prevalence of a palpable thyroid nodule is about 12% – Do you know how to manage those?

THYROID WORKSHOP

Want to learn how to manage a Thyroid Nodule? Learn the new skill of performing ultrasound guided fine needle biopsy. Know more about histology and management of thyroid. Then look no further, register yourself for the Idea Clinics Thyroid Symposium and workshop now!

Thyroid specialists from the US, CMC- Vellore &Professors will skill you up.

Event Schedule
Our schedule is designed to maximise your take-away from the workshop/symposium
8:30 am
Registration
30 min
9:00 am
Introduction to Workshop
Prof. N.Sudhakar Rao & Prof. Rakesh Sahay

To give you a compelling start of the day - Workshop intro is presented by Prof. N.Sudhakar Rao & Prof. Rakesh Sahay

30 minutes
9:30 am
Surgical anatomy of the thyroid
Prof. M J Paul
30 min
10 am
Thyroid Ultrasound
Dr. Panja Srinivas / Dr Vrinda Agarwal
30 min
10.30 am
Thyroid FNAC
Dr Ranjani Chakravarthy
30 min
11 am
Ultrasound guided FNAC (HANDS ON)
Dr Siddhartha Chakravarthy/Dr. Panja Srinivas
1 hr
12 pm
Thyroidectomy – Ten Commandments (Video)
Dr Siddhartha Chakravarthy
30 min
12.20 pm
Certificates Issue

Lunch at MariGold, Hyderabad

From 12.30pm to 2pm. Lunch will be organised at

Hotel MariGold, Hyderabad

7-1-25, Greenlands,
Begumpet, Hyderabad,
Telangana 500016

2:00 pm
Interesting case scenarios of hypothyroidism
Dr Vrinda Agarwal
20 min
2:20 pm
Management of thyroid disorders in Pregnancy
Dr Sreedevi Patnala
20 minutes
2:40 pm
Approach to thyroid nodule
Dr Panja Srinivas
20 min
3:00 pm
Management of well differentiated thyroid cancer
Prof. M J Paul
30 min
3:30 pm
Panel Discussion & Networking
All Faculty
1 hr
4:30 pm
Close of Symposium
READY TO ATTEND ONE OF IT'S KIND THYROID WORKSHOP / SYMPOSIUM?
Come, explore, network and take away great knowledge and experience.
REGISTER NOW

3000One Day Ticket

Early Bird offer
  • Full Day Access
  • Lunch & coffee
  • Networking Opporunity
  • CME Credits and Certificate

FreeOne Day Ticket

ENTRY (Observation Only)
  • Full Access
  • Lunch & coffee
  • Networking Opporunity
Venue
Send as a message
If you have any questions about the event, please contact us directly.
We will respond for sure.






Ready to attend?

JOIN OUR EVENT